dimecres, 6 d’abril del 2011

President Mas. Fermesa, transparència, esperança

Portem 100 dies de Canvi. El President Mas ha fet balanç dels tres primers mesos al capdavant del Govern de la Generalitat en el marc d'una conferència austera, seriosa. Gens pretenciosa i amb voluntat de transparència, que ha aplegat membres del govern i representants del Parlament al Palau de la Generalitat.

Al llarg d'una hora el President ha exposat els principals eixos d'actuació iniciats pel seu govern i ha fet una exhaustiva fotografia de l'estat en el que es troben les finances del país. Del contingut de la conferència, en destaco dos aspectes.

El primer: dir la veritat. Lluny de caure en el discurs de la demagògia constant dels qui s'atreveixen a donar lliçons de gestió després d'haver portat el país al límit de l'abisme, el President Mas es mostra implacable. Cal dir la veritat de la situació de les finances per més crua que sigui. No s'hi val a seguir estirant més el braç que la màniga si volem redreçar la situació. I, malgrat alguns ho utilitzin al seu favor, cal ser valents i parlar clar. Això és talla política.

El segon: la força del país. Malgrat la situació, el nostre és un país amb prous actius com per creure en nosaltres. Pocs països com el nostre han estat capaços d'excel·lir en tants camps a nivell munidial com nosaltres. I això ens ha de fer tenir esperança.

El canvi ha començat a caminar. En moments poc agraïts. Amb adversitats severes. Però amb el pas ferm del qui camina cap a un horitzó clar i amb la tranquil·litat de treballar per deixar un país millor als qui vinguin després.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada