diumenge, 17 d’abril del 2011

Pacte fiscal també a favor dels municipis

Dissabe ratificàvem a La Seu d'Urgell més de 160 regidorables i caps de llista de la JNC a les properes eleccions municipals. La capital del Pirineu exemplifica com algú jove pot portar les regnes d'una ciutat que excel·leix pel model de gestió i per la passió en l'exercici de servei als seus veïns.

Som la pedrera de Convergència al territori. El 23 de maig la JNC serà là primera organització juvenil en nombre d'electes locals. Entendre la política com a vocació de servei implica per nosaltres començar des de la trinxera: el món municipal.

El nostre compromís amb el país va intrínsecament lligat amb el compromís amb els nostres pobles i ciutats. L'exemple de l'Albert Batalla, d'en Recoder, de l'Albert Batet. D'en Miquel Buch, d'en Santi Vila, del Gerard Sabarich o de la Meritxell Roigé tracen camins a seguir pels qui avui ens sumem al seu exemple arreu del territori.

La xarxa de regidores i regidors de la JNC es farà sentir. No serem només aquella "quota jove". Sinó que reclamarem responsabilitats de govern que no es limitin a les regidories de joventut. I teixirem una xarxa de veus arreu del Principat sobre temes de país.

Coneixem bé la situació financera dels nostres municipis. Una situació que avui ofega les institucions més properes al ciutadà que dediquen un 26% del seu pressupost a la prestació de serveis que no els corresponen. L'afectació de la crisi, lligada a un mal finançament del món municipal, fan que la JNC reclami consulta vinculant sobre el Pacte Fiscal: finançament local i pacte fiscal són conceptes estretament lligats.

En la línia de garantir la suficiència financera que demana l'alcalde Ferran Bel en la ponència que ha liderat a l'ACM, la JNC entenem que el Pacte Fiscal que el President Mas es plantja com a objectiu de legislatura, ha de ser una reivindicació de tot el món municipal en ple. Perquè el Pacte Fiscal és també imprescindible si volem garantir un món municipal potent. Amb capacitat de prestar serveis de qualitat. Però potent també per articular un país nacionalment fort.

La consulta vinculant sobre el Pacte Fiscal ha de ser reivindicada també pel món municipal. Si volem incorporar en el camí de la Trancisió Catalana a una gran majoria de catalanes i catalans, la reivindicació d'alló que ens pertoca ha de ser transversal. Tothom se l'ha de fer seva. I en la consecució d'aquesta transversalitat els municipis hi han de tenir un paper cabdal.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada