dilluns, 26 de març del 2012

Felicitats JNC: a partir d'avui comença la construcció de l'Estat propi

Ho hem aconseguit. Feia mesos que treballàvem amb una idea: la d'aconseguir que Convergència, el primer partit del país, assumís inequívocament la consecució d'un Estat propi per a Catalunya en el seu full de ruta. 

No ha estat una feina fàcil. Però sí que ha estat una feina ben feta, elaborada amb serenitat i plantejada de forma intel·ligent. Sense focs artificials ni gestiuculacions excessives. Sinó de forma efectiva i col·lectiva. 

Així ho definíem a la Convenció Nacional celebrada a Vilanova i la Geltrú: L’APORTACIÓ DE LA JOVENTUT NACIONALISTA DE CATALUNYA AL PROCÈS DE TRANSICIÓ NACIONAL CATALANA. DEFINIM L’ITINERARI CAP A L’ESTAT PROPI”. Aquest document ha estat fruit del debat i de les aportacions dels qui avui som militants de la JNC. Però també dels qui al llarg de 32 anys van liderar la nostra organització així com dels principals dirigents del partit. 

El que al Congrés de Reus ha incorporat Convergència en el seu ideari és això: el que la Joventut Nacionalista definíem en aquest document i el que avui és ja en el full de ruta dels qui porten el timó Catalunya. 

El XVIè Congrés de Convergència passarà a la història com el congrés en el que el partit va passar de buscar l'encaix amb l'estat a la definició d'un full de ruta que situa a l'horitzó la independència econòmica i política a través de la construcció d'un Estat català. 

Tots els militants de la JNC en podeu estar orgullosos. Avui Convergència ha homolgat la JNC com el seu interlocutor a l'hora de parlar d'independència. I avui la JNC podem reconèixer que aquesta interlocució no ha quedat en sac foradat, sinó que ha estat escoltada i assumida pel nostre partit. 

Gràcies per tota la feina que heu fet els militants i molt especialment els delegats. Una vegada més, heu estat a l'açada de la primera organització política juvenil de Catalunya. Felicitats!

Visca la Joventut Nacionalista de Catalunya!