divendres, 18 de febrer del 2011

No ens faran callar

Espanya torna a moure fitxa. Per ara han aconseguit tancar TV3 al País Valencià. Per ara.

Fa dos anys, a Mestalla, a la final de la copa del rei, vaig patir en primera persona la repressió dels governs espanyol i valencià quan van retenir a militants de la JNC per repartir cartells amb el lema CATALONIA IS NOT SPAIN i a mi em varen agredir amb absoluta impunitat.

Aquell dia, malgrat l'incident amb la policia estatal, varem poder entrar davant dels seus nassos la pancarta gegant que va il·lustrar la xiulada al cap de l'Estat i va donar la volta al món amb la inscripció GOODBYE SPAIN WE ARE NATIONS OF EUROPE.

Fa temps que sé el pa que s'hi dóna al País Valencià. I ve per igual del PP i del PSOE. Tal i com aquell dia no ens varen fer callar, més tard o més d'hora i, malgrat els pesi, hauran de tornar a sentir i veure TV3.

Us poso a sota el comunicat que hem fet com a JNC.


Gerard Figueras afirma que “ni una ni mil multes, ni una ni mil sentències podran doblegar la voluntat d’un poble d’utilitzar amb llibertat la seva llengua i la seva cultura”

La Joventut Nacionalista de Catalunya ha reaccionat “indignada” en conèixer la fi de les emissions de Televisió de Catalunya al País Valencià, fruit d’una decisió “arbitrària, antidemocràtica i repressiva” de la Generalitat Valenciana i en particular del seu President, Francisco Camps per a qui “qualsevol bri de llibertat” és una amenaça que cal prohibir, multar o eliminar.

A més, la JNC denúncia la passivitat, quan no directament obstruccionisme del govern espanyol, competent en matèria d’espai radioelèctric, per regular i facilitar la reciprocitat de les emissions de les cadenes de televisió catalana i valenciana. Una desídia que va tenir el seu màxim exponent sota el mandat de José Montilla com a ministre d’Indústria.

Segons Figueras, la Generalitat Valenciana està “fanàticament obsessionada, no només amb prohibir tot allò que faci referència al catalanisme, sinó amb tot allò que comporti més llibertat política, social o cultural per als seus ciutadans”.

La JNC vol agrair i homenatjar públicament la tasca que duu a terme Acció Cultural del País Valencià, en defensa de la cultura i llengua dels països catalans, la unitat lingüística i la identitat de la nostra terra. Una entitat amb la que, segons el President de la JNC, “hi hem col·laborat sempre i hi seguirem treballant cada dia fins aconseguir la plena llibertat per tal que qualsevol ciutadà dels Països Catalans es pugui expressar amb tota llibertat amb la seva cultura, llengua i identitat”. Una tasca que simbolitza millor que ningú l’Eliseu Climent, un patriota, lluitador i apassionat de la seva llengua, la seva cultura i el seu país.


Gerard Figueras ha volgut també la “extraordinària relació” que els joves nacionalistes tenen amb el Bloc Nacionalista Valencià i especialment amb les seves joventuts, amb les que “seguirem treballant, colze a colze, fins que no quedi cap obstacle per a la plena llibertat cultural i nacional dels Països Catalans”.


Barcelona, 18 de febrer de 2011Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada