dimarts, 18 de gener de 2011

Hem d'estar preparats: han mogut fitxa

Hem començat any i, amb la represa, hem iniciat un nou episodi de les nostres apassionants relacions amb Espanya. Ara la culpa de la crisi és de les Comunitats Autònomes. I en això PSOE i PP hi estan d'acord, fent bones les tesis dels il·lustrats contertulians d'Intereconomia.

En primer lloc, quan el President Mas ens retornava una mica l'orgull advertint que el risc de ruptura és real si Espanya no mou fitxa, no crec que estès esperant exactament un moviment en aquesta direcció. En tot cas, però, el moviment hi ha sigut i per tant benvingut sigui.

En segon lloc, sembla que Espanya té ganes de parlar clar i sense complexos. Fet conegut fins ara del President Aznar al que veiem que també s'hi apunta el progressisme espanyol de la ma de dirigents com el Ministre Jáuregui - al qual l'existència de TV3 no el deu deixar dormir tranquil. Sigui per intentar donar la culpa de la crisi a algú altre o sigui per convicció, veiem que tornen a parlar clar. Ho van fer amb la sentència de l'Estatut. I Ara ho fan amb la nova voluntat d'uniformitzar.

Tercer. Que matenir 17 comunitats autònomes pot no ser la fórmula econòmicament més rendible és raonable, fins i tot de sentit comú. Però per què no s'ho pensaven abans els creadors del café per a tots? Sembla que l'intent d'assimilar Catalunya els surt massa car i que ara l'assimilació no passa per donar a tots els mateix, sinó per manllevar-ho a la majoria per arribar a l'objectiu real que és Catalunya.

En fi, que sembla que Espanya ha mogut fitxa. Sí. I en la direció de la ruptura, cert. Doncs en prenem nota. Perquè d'abaixar el cap ja n'hem tingut prou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada