dimecres, 17 de març del 2010

El paper de l'educació


Tot i que està tenint un seguiment baix, avui els sindicats del món educatiu tornen a estar en vaga. Aquest matí en Cuní recordava que és la quarta vaga que ha de suportar el Conseller Ernest Maragall des que és el responsable de les polítiques educatives a Catalunya.

L'educació d'un país és el reflex de la societat que l'integra. És el pilar fonamental sobre el que es constitueixen els ciutadans que, al llarg de la seva vida, construiran la societat de la qual en formin part.

Ara que de fa més d'un any la crisi ocupa la gran majoria d'actualitat, cal no desvincular la situació econòmica de l'educació. En funció del coneixement, del grau de formació i dels valors que les persones absorvim en la primera etapa de la nostra vida, actuarem després en tots els àmbits: família, parella, feina, societat, temps lliure.

Més enllà del debat estèril que alguns són incapaços de superar entre ensenyament públic, privat, horaris i subvecions, caldria fer un pas endavant en entendre el paper determinant de l'educació a casa nostra. Posar en valor la necessitat d'esforçar-se per aconseguir resultats, a més de molts altres valors, haurien de marcar el rumb de les polítiques d'educació si no volem repetir els errors que ens han portat on som avui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada