dimarts, 23 de desembre del 2008

LA JOVENTUT DECISIVA

Ja ha passat un mes i mig des que al Prat de Llobregat sortíem del Congrés de la JNC amb un equip i un projecte renovats i més plens d’il•lusió que mai sota un lema: La joventut decisiva!

La joventut decisiva diu molt del que ha estat històricament la JNC i del que hem de ser en els propers dos anys. El país haurà de fer front a reptes que marcaran el futur del nostre poble. La sentència del Tribunal Constitucional i la consecució d’un bon model de finançament són les dues qüestions de major transcendència a les que haurem de fer front. El respecte a la voluntat del poble de Catalunya i la capacitat de tenir els recursos suficients per construir la nació que volem han de ser els eixos que facin plantejar al poble de Catalunya quin ha de ser el nostre futur.

Si l’Estat espanyol ens torna a donar l’esquena –amb la complicitat de partits suposadament catalans- el repte de la JNC serà mobilitzar la gent jove del país per dir prou. Una resposta feble i resignada seria la nostra pròpia sentència de mort. La mobilització massiva de tota la societat en totes les seves expressions -pacífiques i democràtiques- ha d’evidenciar la resposta d’un poble viu que no es deixa trepitjar i que vol decidir sobre el seu demà.

Joves, grans, societat civil, partits polítics, catalans de sempre i nous catalans, institucions, empreses i sindicats hem d’anar junts. Hem de sacsejar el país, he d’aconseguir una mobilització més que majoritària que no deixi cap dubte al govern espanyol, al PSOE, al PP i en definitiva, als diferents estaments de l’Estat, que s’ha sobrepassat un límit intolerable, que Catalunya no accepta que se li negui ser el que és, una nació. I aquesta resposta de dignitat nacional requerirà d’un govern i d’un president que sàpiguen liderar-la. També haurem de desemmascarar aquells que hagin estat còmplices de l’atac a la sobirania de Catalunya. Ja no s’hi valdrà, aleshores, el doble joc.

Amb només sis setmanes des que vàrem ser escollits, el Comitè Executiu Nacional ja hem estat treballant per posar fil a l’agulla a tot allò que ens marcàvem quan 400 delegats d’arreu del país ens vàreu fer confiança.

Amb la suma i la feina de tots serem la joventut decisiva!

Gerard M. Figueras i Albà
President

*Escrit publicat al butlletí “l’Estel Blanc” de la JNC el 19 de desembre de 2008

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada